Barn

På barnavdelningarna har vi pek- och bilderböcker för de små och kapitelböcker för de lite större barnen.

För nybörjarläsaren finns det lättlästa böcker och vill man läsa faktaböcker så finns det böcker inom olika ämnen. Här finns även cd-böcker, serier och tidningar.

Vill man läsa böcker på ett annat språk än svenska, så finns det böcker på olika språk bl.a. engelska, franska, arabiska och turkiska.

På barnavdelningen i Avesta har vi två datorer till utlån för dig som är max 10 år.

På gång

 1. Minibio: Mysteriet om Herr Länk

  Datum lördag 22 februari 11:00 - 13:00
  Plats Avesta bibliotek

  Filmen handlar om Herr Länk, som tror sig vara den siste av sin art. När det visar sig att han faktiskt inte är det ger han sig ut på en resa för att hitta sina släktingar. Världens främsta upptäckare av märkliga monster och varelser, Lionel Frost blir hans följeslagare. Tillsammans med äventyrerskan Adelina Fortnight ger sig trion ut på den långa resan till Shangri-La för att hitta Herr Länks släktingar.

 2. Rollspelet Handbok för superjhältar

  Datum tisdag 25 februari 11:00 - 13:00
  Plats Horndals bibliotek

  Rollspelet är ett berättarspel som låter dig bli superhjälte. Var med och skapa ett äventyr i Handbok för superhjältar-världen. Passar för barn från 8 år.

 3. Rollspelet Handbok för superhjältar

  Datum onsdag 26 februari 10:00 - 12:00
  Plats Avesta bibliotek

  Rollspelet är ett berättarspel som låter dig bli superhjälte. Var med och skapa ett äventyr i Handbok för superhjältar-världen. Passar för barn från 8 år.

 4. Rollspelet Handbok för superhjältar

  Datum torsdag 27 februari 11:30 - 13:00
  Plats Fors bibliotek

  Rollspelet är ett berättarspel som låter dig bli superhjälte. Var med och skapa ett äventyr i Handbok för superhjältar-världen. Passar för barn från 8 år

 5. Minibio: Råttatouille

  Datum lördag 14 mars 11:00 - 13:00
  Plats Avesta bibliotek

  Den ambitiösa franska råttan Remy drömmer om att bli en berömd mästerkock. Hans passion för matlagning gör att hela hans familj av misstag förflyttas från den franska landsbygden till Paris kloaker. Ett idealiskt ställe tycker Remy, eftersom det ligger precis under den stjärnrestaurang som ägs av Remys kulinariske hjälte, Auguste Gusteau. När så Remy hjälper till att skapa en soppa som får fantastiska betyg bland världens främsta matkritiker sätter han igång ett förlopp som åstadkommer både förvirring förödelse i hela staden, men som gör så att han uppnår det omöjliga och får möjlighet att använda sin sanna talang!

 6. Familjelördag: Tre små grisar

  Datum lördag 21 mars 11:00 - 12:00
  Plats Avesta bibliotek

  Teater med Norrby teater. De tre små grisarna har just flyttat hemifrån, de har fått med sig sina älsklingssaker. En diamant, badmintonracketar och en dator. Men vargen är avundsjuk på de fina sakerna. Han vill också ha! Så kommer han på en plan för att försöka lura av grisarna deras saker …

 7. Minibio: Fåret Shaun - Farmageddon.

  Datum lördag 28 mars 11:00 - 13:00
  Plats Avesta bibliotek

  Fåret Shaun är tillbaka med ett nytt äventyr. Den här gången kraschlandar en utomjording på gården och fåret Shaun tar på sig uppgiften att se till att den kommer hem igen innan en ondskefull organisation kan fånga den.