Föreläsningar

Under våren och hösten anordnar biblioteket föreläsningar.

Föreläsningar Hösten 2022

 1. Swedish Death Metal

  When: Tuesday 4 October 18:30 - 20:00
  Location: Avesta bibliotek

  en föreläsning av Fors sonen och Horndalsbasisten Daniel Ekeroth. Daniel berättar om hur musikgenren uppstod och utvecklades med början under 1980-talet.

 2. Ät & lev Paleo av Jonas Berqqvist

  When: Tuesday 18 October 18:30 - 20:00
  Location: Avesta bibliotek

  Jonas Berqqvist är sjukgumnast och kostrådgivare . Föreläsningen tar dig som åhörare på en resa från människans evolution genom dagens ursprungsbefolkningar, 1800-talets jordbrukssamhälle till dagens TV-soffa med fredagsmys. Föreläsningen visar med all sin uppenbarhet krocken mellan vår biologi och det moderna samhället som förklarar majoriteten av alla krämpor och sjukdomar. Ger många aha-upplevelser och stor inspiration till framtida livsstilsval.

 3. I skuggan av det förflutna.

  When: Monday 24 October 18:30 - 20:00
  Location: Avesta bibliotek

  Föreläsning av Julie Lindahl, författare och demokratiaktivist och Helena Trus (är med på länk) författare och samhällsjournalist på Expressen. Julies morföräldrar var nazister i Polen medan Helenas farföräldrar var offer under förintelsen. Två berättelser, en om förövarna, och en om offren.

 4. Christopher O'Regan

  When: Tuesday 1 November 18:30 - 20:00
  Location: Avesta bibliotek

  populärhistoriker, författare och programledare för SVT:s ”Kampen om kronan” och ”Det sitter i väggarna” - tar med oss på en resa till 1790-talets Stockholm.

 5. Författarbesök med Marit Danielsson.

  When: Tuesday 15 November 18:30 - 20:00
  Location: Avesta bibliotek

  Marit utgår från sin roman ”När underbart inte är nog – en medelåldersroman”, som berör mitt-i-livet-ämnen som äktenskap, att vara förälder till utflugna barn, vägval och hur man vågar förändra tillvaron. Marit Danielsson är författare och mediechef och har i många år arbetat på TV4 som ansvarig för bl.a. Nyhetsmorgon, och som chefredaktör för magasin som Vi i villa och Allt i hemmet. När underbart inte är nog är hennes tredje roman. Ihop med sin partner har hon skrivit fackboken ”Lyckligt skild”, och tillsammans driver de den omtyckta Skilsmässopodden.

 6. Anna och hennes systrar.

  When: Tuesday 29 November 18:30 - 20:00
  Location: Avesta bibliotek

  Tina Olby föreläser, utifrån sin bok, om åtta kvinnors berättelser om mäns våld mot kvinnor. Tina har varit engagerad i Motalas kvinnojour i nästan 30 år.