Föreläsningar

Under våren och hösten anordnar biblioteket föreläsningar.

Vissa föreläsningar kostar 50 kr. andra är gratis. Se respektive föreläsning.

Föreläsningar Hösten 2019

 1. Föreläsning: Brovallens djurpark

  When: Tuesday 11 February 18:30 - 20:00
  Location: Avesta

  Lars Östlund visar bilder och berättar om en tidigare turistattraktion i Folkarebygden. Fri entré

 2. Föreläsning: Äventyrare i underjorden

  When: Tuesday 18 February 18:30 - 20:00
  Location: Avesta

  Anna Samuelsson, fotograf och föreläsare, berättar om sina resor till underjorden, både i Sverige och utomlands, bl.a. Svalbard och Ryssland. Efter sitt första besök i en grotta för nästan 15 år sedan fastnade hon för det vackra under jord och besöker nu glömda och övergivna gruvor så ofta hon kan. Anna berättar vad som lockar med dessa mörka, kalla och ibland ogästvänliga gruvor.

 3. Föreläsning: Kiss Unmasked fyrtio år

  When: Tuesday 3 March 18:30 - 20:00
  Location: Avesta

  Alex Bergdahl föreläser. 2020 är det fyrtio år sedan skivan Kiss Unmasked släpptes. Medan bandets stjärna dalade i hemlandet efter Las Vegas-liknande storshower och discodoftande hits så var den skandinaviska publiken alltjämt svältfödd på bandets konserter. 1980 återvände Kiss till våra breddgrader med buller och bång, och bjöd på välbesökta konserter i Norge, Sverige och Danmark samtidigt som media ursinnigt gjorde allt för att förminska bandet.

 4. Föreläsning: Från ett källarförråd till Hollywood

  When: Tuesday 10 March 18:30 - 20:00
  Location: Avesta

  Succéförfattaren Anders Roslund om den svenska kriminalromanen och om sin resa från starten av SVT:s Kulturnyheterna till författandet av elva romaner som kommit ut på 36 språk i 75 länder.

 5. Föreläsning: Författarafton med Bengt Kyllinge

  When: Tuesday 17 March 18:30 - 20:00
  Location: Avesta

  Min unga värld är Bengts debutbok och beskriver hans upplevelser och tankar i 10-12 årsåldern i 70-talets Sverige. Artisten och författaren från Sala kommer att berätta om bokens tillkomst och skapandeprocessen. Sånger med koppling till boken kommer att framföras. Skratt, eftertanke, njutning och inspiration utlovas denna kväll.

Fler föreläsningar kommer snart.