Familjelördagar

Under ett antal lördagar under vår och höst är det Familjelördagar på biblioteket. Oftast på Avesta bibliotek, men ibland på någon annan plats t. ex.ett närbibliotek.

Föreställningarna är alltid gratis, men du måste hämta biljetter i förväg, eftersom antalet  platser är begränsat.
Gratisbiljetter till föreställningarna kan hämtas i bibliotekets expedition eller bokas på tfn 0226-64 51 87 under veckan innan föreställningen.

Bokade biljetter ska hämtas senast 15 minuter före programmets början.
Meddela oss snarast om du av någon anledning inte vill ha bokade biljetter, så kan någon annan kan få dem istället.

Familjelördagarna arrangeras tillsammans med Riksteatern Folkarebygden Avesta, ABF, Studieförbundet Vuxenskolan, Sensus studieförbund samt Sveriges förenade filmstudios.

Familjelördagar hösten 2018:

22/9 TEATER: Den gröna sagokorgen
Barnen står i fokus när Ritha och Droppen med fantasi och humor dramatiserar sagor och sånger. Från 3 år.

29/9 MINIBIO: Klas Klättermus och de andra djuren i Hackebackeskogen.
Klas Klättermus och hans vänner lever farligt. Mickel Räv och de andra rovdjuren hotar ständigt med att äta upp dem. Det är dags att skriva en lag för att stoppa laglösheten, nu ska alla djur vara vänner och det är förbjudet att äta upp varandra. Men Mickel Räv är fortfarande hungrig!

13/10 MINIBIO: Björnbröder (Disneyklassiker)
Följ med till den storslagna vildmarken, till den plats där mystiken lever och den tid då Björnbröder utspelar sig. Ett spännande äventyr fyllt av vänskap och värme.

20/10 MUSIK: Barnallsång med Ädla Toners Showgäng.

27/10 TEATER: Fröken Kazash berättar En grislig historia
Den lilla grisen går alldeles ensam till affären och hamnar mitt i ett svindlande äventyr som det visar sig bli svårt att ta sig helskinnad ur.

17/11 TROLLERI med trollkarlen Jan Kello!
Trolleri där inget blir som man förväntar sig, allra minst Jan Kello själv.

24/11 MINIBIO: Flykten från hönsgården
Medan kycklingarna på den grymma Mrs Tweedys gård drömmer om ett bättre liv planerar den smarta hönan Ginger att fly. Varje flyktförsök misslyckas ända tills tuppen Rocky en dag kraschlandar i hönsgården.

8/12 MINIBIO: Trollvinter i Mumindalen
Det är vinter i Mumindalen, men Mumintrollet vill inte gå i ide. Snart upptäcker han märkliga varelser som verkar vänta på en gäst som kallas för Julen.