Familjelördagar

Under ett antal lördagar på våren och hösten är det Familjelördagar på biblioteken. Lokalen är Fridolinsalen, Kulturskolan eller Kulturforum Horndal. 

Föreställningarna är alltid gratis, men du måste hämta biljetter i förväg, eftersom antalet  platser är begränsat.
Gratisbiljetter till föreställningarna kan hämtas i bibliotekets expedition eller bokas på tfn 0226-64 51 87 under veckan innan föreställningen. Inga biljetter behövs till filmerna i Horndal.

Bokade biljetter ska hämtas senast 15 minuter före programmets början.
Meddela oss snarast om du av någon anledning inte vill ha bokade biljetter, så kan någon annan kan få dem istället. Klicka på evenemanget nedan för mer information

Familjelördagarna arrangeras tillsammans med Riksteatern Folkarebygden Avesta, ABF, Studieförbundet Vuxenskolan, Sensus studieförbund samt Sveriges förenade filmstudios.

Familjelördag

 1. Dockteater: Klunsen med Awake

  Datum lördag 3 december 11:00 - 12:00
  Plats Avesta bibliotek

  Hunden Klunsen är missnöjd med sig själv och önskar att han var något mer. Han vill vara som de andra djuren. Vad händer när han träffar en annan Kluns? Rekommenderas från 3 år och uppåt. Gratisbiljetter hämtas ut i bibliotekets expedition från 28/11.

 2. Minibio: Tre rövare

  Datum lördag 10 december 11:00 - 12:00
  Plats Avesta bibliotek

  Det var en gång tre otäcka rövare med stora svarta mantlar och höga hattar. På natten, i skydda av mörkret, låg de i bakhåll vid vägkanten. De stoppar en diligens som visar sig bara ha en passagerare, en föräldralös flicka på väg tillbarnhemmet. Flickan blir glad att träffa rövarna och övertygar dem att hennes pappa är maharadja och säkert kommer att betala en lösensumma för henne. Sagt och gjort, rövarna tar med sig flickan till gömstället. Efter Tomi Ungerers barnbok