Familjelördagar

Under ett antal lördagar på våren och hösten är det Familjelördagar på biblioteken. Lokalen är Fridolinsalen, Kulturskolan eller Kulturforum Horndal. 

Föreställningarna är alltid gratis, men du måste hämta biljetter i förväg, eftersom antalet  platser är begränsat.
Gratisbiljetter till föreställningarna kan hämtas i bibliotekets expedition eller bokas på tfn 0226-64 51 87 under veckan innan föreställningen.

Bokade biljetter ska hämtas senast 15 minuter före programmets början.
Meddela oss snarast om du av någon anledning inte vill ha bokade biljetter, så kan någon annan kan få dem istället. Klicka på evenemanget nedan för mer information

Familjelördagarna arrangeras tillsammans med Riksteatern Folkarebygden Avesta, ABF, Studieförbundet Vuxenskolan, Sensus studieförbund samt Sveriges förenade filmstudios.

Familjelördag

 1. Minibio: Lilla Spöket Laban - Spökdags

  Datum lördag 1 oktober 11:00 - 12:00
  Plats Avesta bibliotek

  I slottet Gomorronsol bor lilla spöket Laban och hans familj. Laban är inte riktigt som andra spöken, han är nämligen rädd för mörker. Han är världens snällaste spöke vilket inte är lätt när man ska skrämmas och vara läskig, och han gör sitt bästa för att kunna spöka lika bra som pappa, mamma och lillasyster Labolina. Baserat på Inger och Lasse Sandbergs böcker

 2. Minibio i Horndal: Pelle Kanin 2 – på rymmen

  Datum lördag 29 oktober 11:00 - 12:00
  Plats Horndals bibliotek

  Bea, Thomas och kaninerna har skapat en fungerande familj, men hur mycket Pelle än försöker kan han inte bli kvitt sitt rykte som bråkstake. Han ger sig då ut på äventyr utanför trädgårdens trygga mur och hamnar i en värld där hans busiga upptåg faktiskt uppskattas. Men när hans familj riskerar allt för att komma och hämta hem honom måste Pelle fundera igenom vilken sorts kanin han egentligen vill vara.

 3. Minibio i Horndal: Djungelboken 2016

  Datum lördag 26 november 11:00 - 12:00
  Plats Horndals bibliotek

  En föräldralös pojke växer upp i djungeln och uppfostras av vargar, björnar och en svart panter. Efter den klassiska sagan skriven av Rudyard Kipling.I rollen som Mowgli ser vi nykomlingen Neel Sethi. Filmen vann 1 Oscar 2016.

 4. Minibio: Tre rövare

  Datum lördag 10 december 11:00 - 12:00
  Plats Avesta bibliotek

  Det var en gång tre otäcka rövare med stora svarta mantlar och höga hattar. På natten, i skydda av mörkret, låg de i bakhåll vid vägkanten. De stoppar en diligens som visar sig bara ha en passagerare, en föräldralös flicka på väg tillbarnhemmet. Flickan blir glad att träffa rövarna och övertygar dem att hennes pappa är maharadja och säkert kommer att betala en lösensumma för henne. Sagt och gjort, rövarna tar med sig flickan till gömstället. Efter Tomi Ungerers barnbok