Filmkväll på Avesta bibliotek

Vi ser en film, fikar och samtalar om filmen. Allt är gratis!

Filmkväll

1. Filmkväll: Stupid young heart

When: Tuesday 25 February 18:00 - 20:00
    Location: Avesta

När 15-åriga Kiira blir gravid med sin lika unga pojkvän Lenni bestämmer de sig för att behålla barnet. Båda längtar efter en familj och drömmer om ett tryggt och ordnat liv. Men utan jobb och pengar är det svårt och de romantiska drömmarna blir allt svårare att hålla vid liv.Stupid Young Heart vann det prestigefyllda priset Kristallbjörnen för bästa film i kategorin Generation 14plus på filmfestivalen i Berlin 2019. Manusförfattaren bakom det här finska tonårsdramat, Kirsikka Sari, inspirerades av sina egna ungdomsår då en kompis fick barn vid 16 års ålder.

2. Filmkväll: Women at war

When: Tuesday 31 March 18:00 - 20:00
    Location: Avesta

Halla är en målinriktad körledare i 40-årsåldern som har två mål i livet, att rädda Island undan miljöförstöring, i synnerhet det aluminiumbrytande företaget som knaprar i sig en allt större bit av naturen, samt att försöka få bli adoptivmor. Som en modern Robin Hood, utrustad med pilbåge och en Greta Thunbergsk övertygelse, ger hon sig på företagets infrastruktur, och hamnar snart i mediernas fokus som den anonyma hämnaren. Skulle hon bli infångad och avslöjad vore hennes möjligheter att få adoptera ett barn små. Charmig och underhållande komedi.

Arrangörer: Avesta bibliotek, Södra Dalarnas FN-förening, Sveriges förenade filmstudios och ABF.