Barn

På barnavdelningarna har vi pek- och bilderböcker för de små och kapitelböcker för de lite större barnen.

För nybörjarläsaren finns det lättlästa böcker och vill man läsa faktaböcker så finns det böcker inom olika ämnen. Här finns även cd-böcker, serier och tidningar.

Vill man läsa böcker på ett annat språk än svenska, så finns det böcker på olika språk bl.a. engelska, franska, arabiska och turkiska.

På barnavdelningen i Avesta har vi två datorer till utlån för dig som är max 10 år.

På gång

 1. Minibio : Dumma mej

  Datum lördag 1 februari 11:00 - 12:00
  Plats Avesta bibliotek

  Mitt i en välmående villaförort fylld av rosenträdgårdar omgivna av vita staket står ett hus som skiljer sig från mängden – en svart villa med en död gräsmatta. Vad grannarna inte vet är att dold under detta hem ligger ett hemligt gömställe. Omringad av en mindre armé av hantlangare finner vi här Gru, mitt i planerandet av den största kuppen världen någonsin skådat. Han ska stjäla månen (ja, månen!). Gru avgudar allt som är ont. Beväpnad med en arsenal av krymp- och frysstrålar samt stridsklara farkoster för land och luft, övervinner han allt som kommer i hans väg. Det vill säga fram till den dag han stöter på den enorma viljestyrkan hos tre små föräldralösa flickor som ser honom på ett sätt som ingen annan någonsin har gjort: en potentiell far. Världens största bov har just mött sin största utmaning – tre små flickor vid namn Margo, Edith och Agnes.

 2. Minibio : Coraline och spegelns hemlighet

  Datum lördag 8 februari 13:00 - 14:00
  Plats Horndals bibliotek

  Coraline Jones är en 11-årig tjej full av nyfikenhet och äventyrslusta. En dag hittar hon en hemlig dörr som leder henne in i en annan dimension, där hon till sin förvåning hittar en alternativ version av sin egen vardag, fast mycket bättre. Kanske är det egentligen här hon hör hemma? Men med tiden börjar saker hända som får henne att inse att hon måste ta sig tillbaka till sitt riktiga liv û innan det är för sent

 3. Familjelördag: Att vara en flodhäst

  Datum lördag 15 februari 11:00 - 12:00
  Plats Avesta bibliotek

  Teater med Teater Kazash. En sagoföreställning om konsten att vara sig själv. Fritt utifrån Arne Norlins bok "Sagan om flodhästen". Från 4 år.

 4. Minibio: Mysteriet om Herr Länk

  Datum lördag 22 februari 11:00 - 12:00
  Plats Avesta bibliotek

  Filmen handlar om Herr Länk, som tror sig vara den siste av sin art. När det visar sig att han faktiskt inte är det ger han sig ut på en resa för att hitta sina släktingar. Världens främsta upptäckare av märkliga monster och varelser, Lionel Frost blir hans följeslagare. Tillsammans med äventyrerskan Adelina Fortnight ger sig trion ut på den långa resan till Shangri-La för att hitta Herr Länks släktingar.

 5. Minibio: Råttatouille

  Datum lördag 14 mars 11:00 - 12:00
  Plats Avesta bibliotek

  Den ambitiösa franska råttan Remy drömmer om att bli en berömd mästerkock. Hans passion för matlagning gör att hela hans familj av misstag förflyttas från den franska landsbygden till Paris kloaker. Ett idealiskt ställe tycker Remy, eftersom det ligger precis under den stjärnrestaurang som ägs av Remys kulinariske hjälte, Auguste Gusteau. När så Remy hjälper till att skapa en soppa som får fantastiska betyg bland världens främsta matkritiker sätter han igång ett förlopp som åstadkommer både förvirring förödelse i hela staden, men som gör så att han uppnår det omöjliga och får möjlighet att använda sin sanna talang!

 6. Familjelördag: Tre små grisar

  Datum lördag 21 mars 11:00 - 12:00
  Plats Avesta bibliotek

  Teater med Norrby teater. De tre små grisarna har just flyttat hemifrån, de har fått med sig sina älsklingssaker. En diamant, badmintonracketar och en dator. Men vargen är avundsjuk på de fina sakerna. Han vill också ha! Så kommer han på en plan för att försöka lura av grisarna deras saker …

 7. Minibio: Fåret Shaun - Farmageddon.

  Datum lördag 28 mars 11:00 - 12:00
  Plats Avesta bibliotek

  Fåret Shaun är tillbaka med ett nytt äventyr. Den här gången kraschlandar en utomjording på gården och fåret Shaun tar på sig uppgiften att se till att den kommer hem igen innan en ondskefull organisation kan fånga den.