Författardag

Arrangemang

Arrangemanget har redan varit

24 april lördag 2021
24 april lördag 2021
2021-04-24 till 2021-04-24.
Plats Avesta bibliotek

Missade du Författadagen från den 24 april? Eller delar av den? Det är lugnt. Sändningen ligger kvar via länken på avestatidning.com, så det är bara att klicka och titta. Medverkande författare: Emelie Schepp, Atilla Yoldas, Sven-Olof Karlsson och Carolina Angelis.

Författardag via Avesta tidning

10.00
Sven-Olof Karlsson, författare och journalist

Sven-Olovs skildrar ofta vardagen i nuet eller det som nyss var här Han belyser och lyfter fram de små men unika människorna är mina ämnen!

Aktuell med: Årsboken, tolv nyskrivna noveller i kronologiskt tema och utgår från den folkkära lingonalmanackan. Novellerna berättar om högt flygande människor eller enkla jordnära som kämpar tyst, åtklämda av våldsamma händer, av samhällets kalkylerade reträtt eller klimatets förfall.

 

11.00
Carolina Angelis., författare, konsult och föreläsare

Tunn is är Carolina Angelis första bok i en planerad serie spionromaner. Hon är uppvuxen i Horndal där även delar av handlingen utspelar sig, och precis som bokens huvudperson har hon ett förflutet inom den militära underrättelsetjänsten. Carolina kommer att ta oss med in i en värld av statsfinansierat spionage och politiska mord på avhoppare, meningsmotståndare och journalister.

Snart aktuell med: Dominoeffekten, uppföljaren till Tunn is.

12.00
Atilla Yoldas, författare, journalist, föreläsare och krönikör

Atilla Yoldas utforskar kulten kring machomannen och de myter som omger mansrollen. Kroppshets, pubertet, sexualitet, känslor och ibland även psykisk ohälsa är aspekter som snurrar runt en ung man. Vad är det att vara man? Vad är norm och vad är normalt?

Aktuell med: Mansboken – från en kille till en annan. En handbok och en debattbok samt en inspiration för alla män – både yngre och äldre.

 

13.00
Emelie Schepp, författare, projektledare och föreläsare

Emelie Schepp är en av Sveriges mest populära deckarförfattare och blev utsedd till Årets Deckarförfattare 2016, 2017 och 2018. Hennes sex böcker om Jana Berzelius har blivit bästsäljare och läsarfavoriter världen över. Men vägen till författarskapet har varit långt ifrån spikrak. Hör henne berätta om resan från garageuppfarten till topplistorna, om Jana som karaktär och om sin senaste boken.

Aktuell med: Nio liv