Minibio Horndal Minibio Horndal

 

Kulturforum Horndal
Kl. 11:00
Fri entré

17/2
En katt i Paris.

Om dagen är Dino en vanlig huskatt och Zoes bästa kompis. Om natten en fullfjädrad tjuv som stryker över hustaken tillsammans med den godhjärtade gentlemannatjuven Nico. Zoes mamma är polis och jobbar ofta över så för Zoe är Dino ett troget sällskap när hon blir lämnad ensam hemma. När Zoe så smånimgom upptäcker vad hennes snälla katt egentligen sysslar med om nätterna dras hon in i ett rafflande äventyr med stulna juveler, läskiga gangsters och en härva av problem.

24/2
Spirited away

Chihiro flyttar med sina föräldrar ut på landet. På vägen till familjens nya hus hamnar de, efter att Chihiros far självsäkert har gett sig på att försöka ta en genväg, framför en tunnel. Föräldrarna blir nyfikna och vill se vad mörkret döljer och Chihiro följer efter. Vad de inte är medvetna om är att de nu vandrar in i andarnas och spökenas värld. Föräldrarna hittar till sin förvåning ett till synes övergivet festbord dukat med mat och de tar hejdlöst och utan eftertanke. För sin respektlöshet förvandlas de till grisar. För att lösa förvandlingen och rädda sina föräldrar måste Chihiro ta tjänst hos häxan Yubaba i badhuset, dit gudar och andeväsen kommer för att vila upp sig...

Spirited Away är en älskad klassiker av mästaren och legendaren Hayao Miyazaki. Filmen har vunnit mängder av utmärkelser, oscarbelönats och rankas än idag (15 år efter sin premiär) som den bästa animerade filmen någonsin på IMDB.

28/4
Fantompojken

Leo är 11 år. Han har ett dygn på sig att rädda New York. Polisen Alex skadas av en mystisk figur med vanställt ansikte. På sjukhuset träffar han Leo, en 11-årig pojke som har en magisk förmåga: han kan lämna sin kropp och flyga vart han vill. Tillsammans med Leo och den oförskräckta journalisten Marie tar han upp jakten på gangstern som hotar staden.
Gjord av regissörerna till oscar-nominerade "En katt i Paris".

Samarrangörer: Avesta kommun/SFF/Sensus/Vuxenskolan

 

 

 

 

 

 

 

 

Logga in